Hogy beszélj úgy, hogy a párod is megértse?

“Ha igazán szeretne, tudná…"

“Mindig ezt csinálod!”, “Soha nem figyelsz rám!”, “Lehetne, hogy egyszer az életben az történjen, amit én akarok?”, “Én mindent megteszek érted, de neked ez sem elég…” 

Ismerős mondatok? És a dühöngés, szitkozódás és ordibálás? Na, és az, amikor minderre védekezés a válasz? És a sértett csend, a napokig tartó feszültség, a bármilyen apróságon kirobbanó vita, az ismerős?

Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül.

Párkapcsolati problémáink, konfliktusaink jelentős része abból fakad, hogy hiába halljuk a szavakat, tapasztaljuk a tetteket, egyszerűen nem értjük, hogy mit akar mondani a másik. Sőt. Nemcsak nem értjük, de félre is értjük a másikat. A félreértések, téves feltételezések pedig olyan szakadékot ásnak közénk, ami elveszi a lehetőségét is annak, hogy a valódi problémákat megoldjuk, elveszi a lehetőségét az intim kapcsolódásnak. A megoldatlan problémák, a legyőzhetetlen távolság pedig egyre messzebb sodornak minket egymástól, és szépen lassan megmérgezik a párkapcsolatot.

Hogyan lehet mindezt elkerülni? Úgy, ha megtanuljuk meghallani a másikat, azt, amit valójában mond.

Ebben segítünk november végén. 

Ekkor tartjuk ugyanis kommunikációs tréningünket, ahol olyan tipikus párkapcsolati csapdahelyzeteket veszünk végig, amelyek hosszú távon ellehetetlenítik a közös életet, és elindítunk az úton, amin megtanulhatod elkerülni a félreértéseket, és lehetőséged nyílik valóban meghallani és megérteni a partnered. Interaktív kiscsoportban dolgozunk (20-30 fő), a csoportot pedig két tapasztalt pszichológus vezeti. Róluk alább olvashatsz.   

Kuna-Várhelyi Gábor, pszichológus

Kuna-Várhelyi Gábor pszichológusként és trénerként tizenöt éve foglalkozik emberekkel, csoportokkal.

Kuna-Várhelyi Gábor, pszichológus
Kuna-Várhelyi Gábor, pszichológusEgyed Péter / Dívány

Tanulmányait az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végezte tanácsadás- és egészségpszichológia szakirányon. Éveken át foglalkozott szervezet- és közösségfejlesztéssel, trénerként számos képzést vezetett a legkülönbözőbb területeken, a konfliktuskezeléstől, a helyi demokrácia építésén át a vészhelyzeti kommunikációig. A pár- és családterapeuta, valamint a hipnoterapeuta képzés elvégzése után a pszichológus elhagyta a szervezetfejlesztés világát, jelenleg saját vállalkozásában dolgozik egyéni tanácsadás, pár- és családterápiás tanácsadás területeken. Kuna-Várhelyi Gábor a Dívány pszichológus szakértőjeként éveken át rendszeresen válaszolt olvasói levelekre, számtalan népszerű cikket írt az oldalra, emelett három éven át volt műsorvezetője a Tilos Rádió Teszt és lélek című pszichológiai műsorának.

“Mindig elbűvöl a család, mint rendszer bonyolultsága, de rugalmassága, és alkalmazkodóképessége is. Hiszek benne, hogy egy látszólag reménytelen helyzet mélyén is meg lehet találni azokat az erőforrásokat, amelyek a gyógyuláshoz, a megújuláshoz vezetnek. Munkám során megértéssel, türelemmel, támogatással, de az eredményekre koncentrálva és hatékonyan igyekszem segíteni.”

Sákovics Diana, pszichológus

Sákovics Diana az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szerezte diplomáját, egészség- és szervezetpszichológia szakirányon. Pályája kezdetén a drogfogyasztás, drogfüggőség lelki egészségre gyakorolt hatásával foglalkozott, éveken át vezetett fiataloknak drogprevenciós csoportokat. Érdeklődése később a párkapcsolatok és a szexuálpszichológia felé fordult, szakirányú tanulmányait az ELTE szexuálpszichológiai szakképzésén végezte. A pszichológus 2014 óta a Dívány.hu állandó szerzője, később a kiadvány főszerkesztő-helyettese, nevéhez több, mint 600 pszichológiai témájú cikk köthető. 2017-ben jelent meg Hol rontom el? - A boldog párkapcsolatok pszichológiája című könyve, amelyben szórakoztatóan és közérthetően osztja meg azokat a legfontosabb ismereteket, amelyeket a pszichológia tudománya az elmúlt évtizedekeben a párkapcsolatokról felhalmazott. A pszichológus 2016 és 2017 között társműsorvezetője volt a Teszt és lélek című műsornak a Tilos Rádión, és ebben az időszakban számos podcastot is készített Pannon pszicho címmel.

Sákovics Diana, pszichológus
Sákovics Diana, pszichológusFenyő Balázs

“Az egyetlen dolog, ami igazán számít az életben az a kapcsolatunk más emberekkel. Így a jó élet felé vezető út egyik legfontosabb feladata az, hogy ezeket a kapcsolatokat megtanuljuk gondozni. Erről szólnak a cikkeim, ez áll a fókuszban az egyéni konzultációimon és ezen dolgozunk a workshopjainkon is.”

Amit a tréningről tudni érdemes 

 Időpont  Időtartam  Helyszín  Jegyár
 2018. 11. 24.  Szombat 9 órától 
 4 óra  Bookta  29990 Ft/fő 

Jegyeket itt vásárolhatsz!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek