Libamájjal és anélkül is finom.Alleko
Hozzávalók 3 személyre
- 10 darab tojás
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 mk. só
- 1 ek. mustár
- 1 ek. cukor
- 1 mk. pirospaprika
- 10 dkg libazsír
- 20 dkg libamáj
- 1 kevés frissen tört bors
Elkészítés:
1. A keményre főzött tojásokat törd apróra egy aprítógépben.
2. A nagyon apróra kockázott hagymát két evőkanálnyi zsiradékban dinszteld üvegesre, majd add hozzá a májat, és további 5-6 percig párold. A lángról levéve add hozzá a cukrot.
3. Ha ezzel megvagy, keverd krémesre az összes többi hozzávalóval a tojást, és pihentesd a hűtőben legalább egy órán át.
TIPP: Ha szeretnéd tompítani a hagymaízt, akkor sózd le a hagymát felhasználás előtt, majd mosd át vízzel, miután levet eresztett.