Az egyszerű zsidó tojás így lesz luxuscsemege

Egy isteni fogás, ami jöhet reggel, délben és este is akár. Ha te is rajongod a tojás minden formáját, ezt a remek receptet próbáld ki!

Libamájjal és anélkül is finom.
Libamájjal és anélkül is finom.Alleko

Hozzávalók 3 személyre

  • 10 darab tojás
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 mk.
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. cukor
  • 1 mk. pirospaprika
  • 10 dkg libazsír
  • 20 dkg libamáj
  • 1 kevés frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

1. A keményre főzött tojásokat törd apróra egy aprítógépben.

2. A nagyon apróra kockázott hagymát két evőkanálnyi zsiradékban dinszteld üvegesre, majd add hozzá a májat, és további 5-6 percig párold.  A lángról levéve add hozzá a cukrot.

3. Ha ezzel megvagy, keverd krémesre az összes többi hozzávalóval a tojást, és pihentesd a hűtőben legalább egy órán át.

TIPP: Ha szeretnéd tompítani a hagymaízt, akkor sózd le a hagymát felhasználás előtt, majd mosd át vízzel, miután levet eresztett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek