Kedvenc sajtjaiddal készítsd!Cultura RF/BRETT STEVENS
Hozzávalók 2 személyre
- 10 deka füstölt sajt lereszelve
- 15 deka pecorino sajt lereszelve
- 1 fej fokhagyma
- 15 deka spenótpüré
- 2 bögre pennetészta
- 20 deka sütőtök felkockázva
- 1 ek. vaj
- 2 ek. olaj
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, szerecsendió
- 2 nagy ek. mascarpone
- 1.5 deci tejszín
Elkészítés:
A befűszerezett tököt a forró zsiradékok keverékén puhítsd meg. A tésztát tedd fel főni, a félbevágott fokhagymafejet egy kicsit beolajozva és besózva egy alufóliában tedd a sütőbe. Süsd 40 percen át, és ha a tészta és a fokhagyma is elkészült, egyszerűen keverd el egymással az alapanyagokat, fűszerezd be alaposan, és a sajttal a tetején pirítsd a sütőben 10 percen át.