Sült tészta tökkel és spenóttal – kétféle sajtot olvasztottunk a tetejére

Egy adag sült fokhagyma és egy kevés pecorino sajt teszi tökéletessé ezt az egyszerű vega fogást. Talán már mondanunk sem kell, hogy húsevőknek köretként is tökéletes.

Kedvenc sajtjaiddal készítsd!
Kedvenc sajtjaiddal készítsd!Cultura RF/BRETT STEVENS

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka füstölt sajt lereszelve
  • 15 deka pecorino sajt lereszelve
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 deka spenótpüré
  • 2 bögre pennetészta
  • 20 deka sütőtök felkockázva
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, szerecsendió
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett tököt a forró zsiradékok keverékén puhítsd meg. A tésztát tedd fel főni, a félbevágott fokhagymafejet egy kicsit beolajozva és besózva egy alufóliában tedd a sütőbe. Süsd 40 percen át, és ha a tészta és a fokhagyma is elkészült, egyszerűen keverd el egymással az alapanyagokat, fűszerezd be alaposan, és a sajttal a tetején pirítsd a sütőben 10 percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek