Remek téli leves zellerből, ami így lesz luxusétel!

Szeretjük a gyorsan és könnyen összedobható leveseket, főleg, ha nem porból vagy ramentésztával készülnek. Ez pont egy ilyen: könnyű, hamar elkészül, és akár még az ünnepi menüsort is remekül elindítja.

Akár zöldségekkel és garnélával is díszítheted.
Akár zöldségekkel és garnélával is díszítheted.gerenme

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes fej zeller felkockázva
  • 6 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlé szerint só, bors és szerecsendió
  • ízlés szerint a tetejére pörkölt mogyoró és szarvasgombaolaj
  • 1 kisebb darab alma felkockázva (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

1. A zellert és almát főzd puhára az alaplében 25 perc alatt. 

2. Turmixold krémesre, majd szűrd le. 

3. Forrósítsd össze a tejszínnel, és add hozzá az összes ízesítőt.

TIPP: Igazi luxusfogássá varázsolható mogyoróval és szarvasgombaolajjal, vagy szeletekre vágott, pirított karfiollal, amitől látványosabb lesz a tálalás és az ízélményt is fokozza.

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek