Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

Gyorsan elkészül, így hétköznap reggelre is remek.
Gyorsan elkészül, így hétköznap reggelre is remek.margouillatphotos

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre zabpehely, kis szemű
  • 1.5 bögre tej
  • 3 nagy ek. barna cukor
  • 1 mk.
  • 1 darab bio narancs leve és héja
  • 1 mk. mézeskalács-fűszerkeverék
  • 2 ek. kandírozott naracskockák
Recept idők

Elkészítés:

Ehhez a reggelighez semmi más dolgod nem lesz, csak kis lángon 5 perc alatt összeforralni az összes hozzávalót úgy, hogy a narancs levét csak akkor adod hozzá, amikor már lezártad alatta a lángot. Tálald két műzlistálban és szórd meg kakaóporral, vagy mézeskalácsmorzsákkal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek