Igen, valóban arról van szó, hogy a vörös bársony torta egy kis kevert vajas tészta, mascarponekrémmel és némi színezékkel. Nincs benne bársony, sem sok munka vagy elegancia, csak a gyönyörű és finom végeredmény. Most egy kis vörösboros erdeigyümölcs-raguval dobtuk fel, a krémhez pedig egy kis olvasztott fehér csokit is adtunk, így még finomabb lett a vaníliás tészta mellett a finom, tejszínes és csak egy kicsit citromos töltelék.
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához:
- 25 deka vaj
- 30 deka porcukor
- 3 darab tojás
- 2.5 deci író vagy kefir
- 10 mokkáskanál piros ételfesték
- 1 mokkáskanál só
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 1 nagy teáskanál sütőpor
- 35 deka liszt
- 1 evőkanál vaníliakivonat
A krémhez:
- 40 deka mascarpone
- 25 deka porcukor
- 1 darab biocitrom héja és leve
- 5 deci habtejszín
- 0.5 mokkáskanál só
- 10 deka fehér csoki felolvasztva
A gyümölcsraguhoz:
- 0.5 deci vörösbor
- 50 deka erdeigyümölcs-keverék
- 1 evőkanál bogyósgyümölcs-lekvár
- 0.5 mokkáskanál só
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A tésztához a puha vajat keverd habosra a porcukorral, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tojásokat, az írót, az ételfestéket, majd a kakaóporral, csipet sóval és sütőporral átszitált lisztet.
Két kisebb, úgy 18 centis tortaformát tölts meg a masszával, és a 160 Celsius-fokosra előmelegített sütőben süsd készre 40-45 perc alatt. Ha kihűlt, mindkettőt felezd el vízszintesen, és töltsd meg a 4 lapot a mascarponéból, a felvert tejszínből, csokiból, a citromléből, a citrom héjából, sóból és cukorból álló keverékkel. Úgy oszd szét a krémet, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.
A raguhoz melegíts össze minden hozzávalót, és forrald legalább közepes lágon 8-10 percig. Ha kihűlt, tálald ezzel a süteményszeleteket.