Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

Eredetileg garnélával készül.
Eredetileg garnélával készül.g01xm

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag rizscérnametélt
  • 3 ek. szezámolaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 kisebb darab csilipaprika apróra vágva
  • 15 deka káposzta lereszelve
  • 2 szál zöldhagyma
  • ízlés szerint só, bors, currypor
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát az előírás szerint, közben puhítsd meg az olajban a zöldségeket. Ha ezzel megvagy, fűszerezd és add hozzá a tésztát is. Forrón, esetleg pirított mogyoróval és mungóbabcsírával a tetején tálald. Ha izgalmasabban készítenéd, ananászt keverj a zöldségek közé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek