Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

Vegán változatban is finom.
Vegán változatban is finom.Senserini Lucrezia

Hozzávalók

Vegán változatban is finom.

  • 50 g pirított fenyőmag
  • 1 nagy csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 mk. barna cukor
  • 150 ml olívaolaj
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 darab citrom leve
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Keverj simára egy aprítógépben minden alapanyagot, az olajat kivéve. Ezek után lassan, adagonként keverd hozzá az olajat, majd töltsd üvegbe a végeredményt, és adj neki legalább fél órát a hűtőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek