Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

Így készül.
Így készül.RoMy

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, zöld bors, friss petrezselyem
  • 2 nagyobb fej karalábé felkockázva
  • 2 deci alaplé
  • 2 deci rizstejszín
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. liszt
  • 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket puhítsd még kissé ropogósra az alaplében, majd ízesítsd és sűrítsd be a rizstejszínnel elkevert liszttel. Friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek