A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.
Hozzávalók
2 személyre
- ízlés szerint
só, zöld bors, friss petrezselyem
- 2
nagyobb fej
karalábé felkockázva
- 2
deci
alaplé
- 2
deci
rizstejszín
- 1
tk.
cukor
- 1
tk.
liszt
- 1
nagyobb gerezd
zúzott fokhagyma
- Elkészítési idő: 20 perc
- Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
A zöldségeket puhítsd még kissé ropogósra az alaplében, majd ízesítsd és sűrítsd be a rizstejszínnel elkevert liszttel. Friss petrezselyemmel a tetején tálald.