Ne dobd ki az újhagyma zöldjét, ebben az olaszos tojássalátában tökéletes helye lesz!

Ha te is annyira szereted a tojássalátát, amennyire mi, és szívesen falatozod egy-egy sűrű, barna kenyér tetején, érdemes kipróbálnod ezt az olaszos változatot, amibe az aszalt paradicsom mellett nálunk annak olajából is került egy kanálkával.

Szendvicsben is működik, így a munkahelyedre, kirándulásokra is magaddal viheted.
Szendvicsben is működik, így a munkahelyedre, kirándulásokra is magaddal viheted.Darko Kontin / 500px

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 deka aszalt paradicsom apróra vágva
  • 7 darab főtt tojás alaposan összetörve
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 nagy ek. görög joghurt
  • 1 tk. mustár
  • 2 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 5 deka reszelt parmezán
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikomlevél apróra vágva
  • 1 mk. méz
Recept idők

Elkészítés:

Csak keverd krémesre az előkészített hozzávalókat, majd adj neki egy kis időt a hűtőben. Meleg rozspirítós tetején a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek