Töltött gomba sajttal – két nagy kedvencünk egy fogásban

Ha egy gyors, vega vacsorát készítenél, és van is otthon néhány maradék sajtszelet, próbáld ki a töltött gombát. Akkor a legfinomabb, ha egy adag fűszervajas bagettet is készítesz mellé.

Akár juhtúróval is készítheted.
Akár juhtúróval is készítheted.tovfla

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 fej portobello gomba
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, fekete bors, rózsabors
  • néhány csepp citromlé
  • 10 deka reszelt cheddar
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • (elhagyható) pirított tökmag vagy fenyőmag a tetejére
  • 2 nagy ek. vörös pesto
  • 20 deka natúr sajtkrém
  • 10 deka mascarpone
  • 1 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát puhítsd meg egy kissé fedő alatt a forró zsiradékok keverékén, majd fűszerezd be, és tedd egy jénaiba. A többi hozzávalót alaposan dolgozd el, majd töltsd meg vele a gombafejeket. Adj neki 25 percet a forró sütőben, majd fenyőmaggal vagy friss petrezselyemmel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek