Isteni töltött burgonya mozzarellával és vörös pestóval

A töltött burgonyákkal általában nincs túl sok munka, ez a verzió sem olyan, ami mellett egész nap a konyhában kell állnod. Csak dobd be a krumplikat a sütőbe, keverd jól össze a tölteléket, és már el is készült ez a finomság.

A tölteléket rápiríthatod, de hidegen is nagyon finom a tetején.
A tölteléket rápiríthatod, de hidegen is nagyon finom a tetején.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 ek. puha vaj
  • 15 deka mozzarella apróra vágva vagy lereszelve
  • 1 kisebb csokor parmezán és friss bazsalikomlevelek a tetejére
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 3 nagy ek. vörös pesto
  • 2 szál zöldhagyma zöldje
Recept idők

Elkészítés:

Szurkáld meg a krumplikat és süsd egy órán át a forró sütőben. Ezek után vágd félbe, egy kicsit kapargasd ki a közepét, majd kend meg vajjal, fűszerezd és süsd még negyedórán át. A többi hozzávalót dolgozd össze alaposan, majd töltsd meg vele a bugonyákat. Reszelt parmezánnal és bazsalikomlevelekkel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek