Ezzel kezdd a húsmentes életmódot: Tökös-spenótos curry

Ez egy olyan vegán étel, amit akkor is imádni fogsz, ha egyébként a húsételekért rajongsz. Az édeskés sütőtök minden sós ételt feldob, ez az egészséges curry sem kivétel.

Ebben az ételben az íze mellett az a legjobb, hogy főételként is tálalhatod rizzsel, de akár másnap reggel egy pirítóson is elfér a maradék, néhány karika paradicsommal.

GettyImages-1053967504
OksanaKiian

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab vöröhagyma felkockázva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vörös curry paszta
  • 2 csésze alaplé (zöldséges)
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 csésze sütőtök
  • 1 csésze vörös lencse
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 csésze spenót
  • néhány szem pirított kesudió
  • friss koriander
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát. Nagyjából két perc után add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a currypasztát, és főzd még nagyjából 1 percig. Ekkor add hozzá a levesalapot, a kókusztejet, a megsütött vagy főtt, majd pürésített tököt, a paradicsompürét és a lencsét. Fedő alatt főzd közepes-alacsony lángon nagyjából 15 percig, amíg a lencse megpuhul. Ha elkészült, kóstold meg és adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.

A főzés utolsó percében add hozzá a spenótot, és ha szereted, mehet bele apróra vágott, pörkölt kesudió és egy kevés koriander is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek