Ebben az ételben az íze mellett az a legjobb, hogy főételként is tálalhatod rizzsel, de akár másnap reggel egy pirítóson is elfér a maradék, néhány karika paradicsommal.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab vöröhagyma felkockázva
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vörös curry paszta
- 2 csésze alaplé (zöldséges)
- 1 doboz kókusztej
- 1 csésze sütőtök
- 1 csésze vörös lencse
- 2 evőkanál paradicsompüré
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 csésze spenót
- néhány szem pirított kesudió
- friss koriander
Elkészítés:
Melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát. Nagyjából két perc után add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a currypasztát, és főzd még nagyjából 1 percig. Ekkor add hozzá a levesalapot, a kókusztejet, a megsütött vagy főtt, majd pürésített tököt, a paradicsompürét és a lencsét. Fedő alatt főzd közepes-alacsony lángon nagyjából 15 percig, amíg a lencse megpuhul. Ha elkészült, kóstold meg és adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.
A főzés utolsó percében add hozzá a spenótot, és ha szereted, mehet bele apróra vágott, pörkölt kesudió és egy kevés koriander is.