Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 közepes szelet sült tök
  • 8 deci zöldség alaplé
  • 1 darab bio narancs leve és héja
  • 2 ek. tökmagolaj
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 6 deka baconkockák
  • 2 marék dió durvára törve
  • 1 csapott ek. barna cukor
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A baconkockákat száraz serpenyőben süsd össze a dióval 5 percen át, majd tedd félre a keveréket. 

Az alaplevet forrósíts fel és egyszerűen turmixold krémesre a többi hozzávalóval legalább 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagy, szúrd le a keveréket, majd tálald még melegen tányérokba.

A legvégén kanalazd a közepére a baconös-diós keveréket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek