Tészta csípős garnélával és paradicsommal

Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.

Jó sok borssal és a lime héjával a tetején az igazi.
Jó sok borssal és a lime héjával a tetején az igazi.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag bármilyen száraztészta
  • 1 nagyobb darab avokádó felkockázva
  • 20 deka tisztított garnélafarok
  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. olaj
  • ízlés szerint só, rózsabors, csili, méz
  • 1 nagy marék friss rukkola kissé összevágva
  • 2 ek. mascarpone
  • 0.5 darab lime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg sós vízben, az avokádót locsold meg a lime-mal. A garnélát a forró zsiradékok keverékében süsd készre, majd alaposan fűszerezd. Végül add hozzá a tésztát és minden szükséges hozzávalót. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek