A színe szép, sárgás lesz.AzmanL
Hozzávalók 2 személyre
- a tetejére citromszeletek és petrezselyem
- ízlés szerint só, bors, koriander, sáfrány, füstölt paprika
- 30 deka tenger gyümölcsei vegyesen
- 1 bögre rizs
- 1 ek. vaj
- 1.5 bögre alaplé
- 3 darab paradicsom meghámozva és felkockázva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 ek. olívaolaj
- (elhagyható) egy kevés fehérbor
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén pirítsd meg a hagymát és a rizst, majd sorban add hozzá a paradicsomon és a tenger gyümölcsein kívül az összes alapanyagot. Kis lángon kevergesd addig, amíg a rizs megpuhul, majd ekkor mehetnek hozzá a tenger gyümölcsei és a paradicsom. Így is adj neki 5 percet, majd melegen, citrommal és petrezselyemmel a tetején tálald.