Heti kedvenc könnyű ételünk: téli édesburgonyás saláta mézes öntettel

Mehet bele egy kis ropogós dió, napon szárított sonkaszeletek, és persze az édes-mézes öntet, ami az egésznek a koronája lesz.

Egy szték mellett tökéletes.
Egy szték mellett tökéletes.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 2 nagy ek. méz
  • 5 ek. olaj
  • 0.5 kisebb darab cirtom leve és héja
  • ízlés szerint só, bors, csilipor

A salátához

  • 4 kisebb darab édesburgonya felkockázva
  • 1 ek. vaj
  • 2 kisebb szál fehérrépa felkockázva
  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika fekockázva
  • 15 dkg mozzarellagolyók
  • 10 dkg koktélparadicsom összevágva
  • 2 ek. arany mazsola
  • 1 nagy marék madársaláta
Recept idők

Elkészítés:

1. A batátát és a fehérrépát tedd a párolóba 10 percre, közben melegítsd fel a vajat, és forgasd át benne. 

2. A saláta minden hozzávalóját egy tálban alaposan keverd el. 

3. Az öntet hozzávalóit melegítsd össze, és abban forgasd meg a salátát. Két adag lesz belőle.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek