Csak dobd a serpenyőbe: sertésszűz magyarosan

Remek dolog a konyhában időt tölteni a különlegesebbnél különlegesebb fogásokkal, főleg akkor, ha bőven van belőle. Ha pedig nincs, csak dobd a serpenyőbe a remek alapanyagokat, majd egy kis kuszkusszal itasd fel a levét, így a hús mellett a köret is egyetlen tálban elkészül.

Egy serpenyőben elkészül az egész.
Egy serpenyőben elkészül az egész.VivianG

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab (csípős) paprika apróra vágva
  • 2 nagyobb darab paradicsom meghámozva és apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, fűszerkömény, paprika
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 3 ek. zúzott fokhagyma
  • 0.5 bögre kuszkusz
  • 30 deka sertészszűz felcsíkozva
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd a befűszerezett húst 5 percen át, majd add hozzá a zöldségeket, és fedő alatt puhítsd 10 percen át. Ha ezzel megvagy, önts alá egy kis vizet, szórd mellé a kuszkuszt, és fedő alatt pihentesd 10 percen keresztül. Fűszerezd alapsan, ha még szükséges. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek