Szőlő-csirkemell ragu lime-mal – tökéletes, könnyű nyári vacsora

Egy klassz, gyümölcsös, késő nyári fogás, ami egy kis fehérbortól és egy nagy kanál vajtól lesz még finomabb. Ne sajnálj mellé egy nagy adag házi, szarvasgombás tagliatellét!

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkemell felcsíkozva
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 2 ek. olaj
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 20 deka mag nélküli fehér szőlő
  • ízlés szerint só, tárkony és fehér bors
  • 1 deci fehérbor
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 marék aranymazsola
  • 1 marék fekete olíva
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén pirítsd meg a hagymát és süsd kifehéredésig a befűszerezett húst. Ezek után mehet hozzá a mazsola és a bor, majd adj neki így is 5 percet. Ha ezzel megvagy, a tejszínnel elkevert liszttel sűrítsd be, és a legvégén add hozzá a friss szőlőt is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek