Szerecsendiós-vaníliás narancsos sajttorta – a hideg és meleg napokon is tökéletes hétvégi desszert

A sajttortával nem lehet tévedni, és ha már unod a jól ismert változatokat, készítsd el ezt a fűszereset. A délutáni cappuccinód mellé nincs is tökéletesebb kísérő.

Egy kevés, szirupban eltett narancslével a tetején az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Egy kevés, szirupban eltett narancslével a tetején az ünnepi asztalon is megállja a helyét.Annabelle Breakey

Hozzávalók

  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 40 deka natúr sajtkrém
  • 1 ek. tejföl
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 ek. liszt
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • 1 deci narancsszörp
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 bögre cukor (vagy édesítő ízlés szerint)

Az alaphoz

  • 35 deka kekszmorzsa
  • 10 deka vaj felolvasztva
Recept idők

Elkészítés:

A morzsát a vajjal keverd el és süsd 5 percen át a forró sütőben. Közben egy turmixban dolgozd össze a többi hozzávalót, és öntsd a kekszes réteg tetejére. Ha ezzel megvagy, 160 fokon süsd készre gőzben 45 perc alatt, majd hidegen szeleteld. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek