
Hozzávalók 2 személyre
- 2 ek. mirelit spenót
- 8 ek. tojás
- 1 ek. olaj
- 4 darab fokhagymagerezd összevágva
- 5 deka aszalt paradicsom összevágva
- 1 nagy ek. mascarpone
- só, bors
- 1 ek. vaj
- füstölt sajt a tetejére
Elkészítés:
Verd fel a tojást a mascarponéval, a spenóttal és fűszerezd be. A forró zsiradékok keverékén süsd meg a fokhagymát, majd az összes hozzávalót keverd össze alaposan és süsd ki az olajon. Omlett és rántotta is lehet belőle, ami akkor a legfinomabb, ha egy kevés füstölt sajttal tálalod.

Japán legnépszerűbb és legtöbbféleképpen variálható tésztaétele az udon. Nyáron hidegen is fogyasztják, elkészítése és vastagsága attól is függ, az ország melyik részén járunk éppen.
Tovább olvasom