Tipp izgalmas reggelihez: spenót tojással, füstölt sajttal és aszalt paradicsommal

Egy jó szelet kovásszal készült kenyér a legfinomabb mellette. Ezt a változatot egy kevés liszt és víz elkeverése után te is könnyen összedobhatod, csak ki kell várnod azt a 6-8 napot, amíg a kovászod kenyérillatú és buborékos lesz.

Ha van otthon fenyőmag, abból is szórj a tetejére.
Ha van otthon fenyőmag, abból is szórj a tetejére.Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. mirelit spenót
  • 8 ek. tojás
  • 1 ek. olaj
  • 4 darab fokhagymagerezd összevágva
  • 5 deka aszalt paradicsom összevágva
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • só, bors
  • 1 ek. vaj
  • füstölt sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel a tojást a mascarponéval, a spenóttal és fűszerezd be. A forró zsiradékok keverékén süsd meg a fokhagymát, majd az összes hozzávalót keverd össze alaposan és süsd ki az olajon. Omlett és rántotta is lehet belőle, ami akkor a legfinomabb, ha egy kevés füstölt sajttal tálalod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek