A konyhában kifejezetten rutinos Chrissy Teigen férjéről, a popzenész John Legendről nem is gondoltuk volna, hogy nála találjuk meg a tökéletes sült burgonya titkát. Ha viszont a tipp működik, nekünk mindegy, kitől származik, továbbadjuk, hátha mások is új fogásokat tanulhatnak általa. Legend remek burgonyát készített, különleges fűszerezéssel és egy olyan mártogatóssal, ami épp annyira remek ötlet, mint amennyire nem jutott eddig eszünkbe abba tunkolni a krumplit.
Íme a legendás recept!
A sztár modell feleségének már szakácskönyve is van, talán annak népszerűsítése miatt bukkan fel olykor Legend neje közösségi oldalainak főzős videóiban is. A zenész legutóbb a TikTokon tette közzé, szerinte milyen a tökéletes burgonya, és bár nem korszakalkotó a tippje, de a fogás egészében valóban nagyon finom és különleges, így naná, hogy érdemes a megosztásra.
Ha a családnak még mindig ismerős, de egy kicsit azért izgalmas köretet keresel a vasárnapi húsok mellé, érdemes ennek a krumplinak is adni egy esélyt. Akkor sem kell aggódnod, ha éppen csak megtalálod a konyhát a házban, ez a recept egyáltalán nem lesz bonyolult, így kezdőként is nyugodt szívvel belevághatsz az elkészítésébe.
A burgonya fajtája sem mindegy
A közösségi oldal videója szerint a celeb a Russet Burbank krumplit választja a recept elkészítéséhez. Ez a fajta nem rossz választás, a közepes vagy nagy méretű, hosszú, hengeres és hosszúkás alakú, kissé lapított megjelenésű krumpliféle alkalmas sütésre, főzésre, de a tócsni is remekül sikerül majd vele. A héja halvány színű, világos, kissé rozsdás borítású, enyhén durva textúrával.
A gyorséttermekben legtöbbet használt Russet Burbank kiválóan alkalmas a feldolgozásra, színét a sütést követően is megtartja, és akár hasábburgonya készítéséhez is kiváló.
Főtt állapotban krémes és könnyű lesz, enyhén vajas aromával. A Russet Burbank mindezeken túl kiváló C-vitamin-, B6-vitamin-, magnézium- és rostforrás, és egy kevés vasat is tartalmaz.
Ezekre lesz még szükséged a fő alapanyagon kívül
A celeb a burgonyákat shawarma-spiced krumpliknak hívja, ami arra a fűszerkeverékre utal, amiben alaposan megforgatja a felkockázott darabokat. Shawarma-fűszerkeverék itthon is kapható, de ha ilyet nem találsz, a kebabfűszer is hasonló végereményt ad majd. Ha épp magad állítanád össze, csili, oregánó, fokhagymapor, tengeri só, paprika és római kömény kerüljön bele.
Az étel összeállítása egyszerű: a darabok felkockázása után egy kisebb csésze olívaolaj kerül a tepsibe, amit forróra melegítenek elő. Ezek után olajjal kell bevonnod a felkockázott burgonyát is, és mellé egy fej vöröshagyma is mehet a sütőbe.
Ha a tepsi előmelegedett, kerüljenek a forró zsiradékba a zöldségek, amik 45 percen át sülnek majd az olajos tepsiben.
A rengeteg olajtól jó ropogós lesz a végeredmény (ha félidőben megforgatod, az alsó része is megpirul majd). A fogás akkor lesz tökéletes, ha a megpuhult burgonyákat egy nagyobb tányérba kanalazod, majd egy kis tálban jó hideg, fokhagymás-uborkás tzatzikit is kínálsz mellé. A forró, ropogós burgonya és a görög finomság verhetetlen együtt.
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés