Spenótos-füstölt sajtos zabpalacsinta – remek reggeli, ha nem vagy épp édesszájú

Ha fetával készíted, mediterrán hangulatú fogás lesz a végeredmény, amiben egy kis adag apróra vágott olívabogyó is elfér. Nem is kell a tetejére más, csak egy kis kanál mézes vaj, vagy ha nem vagy a különlegességek rajongója, akkor egy-egy napon szárított sonkaszelet.

Jót tesz a tésztának egy kis pihentetés.
Jót tesz a tésztának egy kis pihentetés.iko636

Hozzávalók 3 személyre

A palacsintákhoz

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 nagy ek. barna cukor
  • 1 mk.
  • 1 nagy ek. vaj felolvasztva
  • 1 kevés szódavíz

A töltelékhez

  • 3 ek. fagyasztott spenót
  • 2 ek. mascarpone
  • 20 deka natúr sajtkrém
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 10 deka füstölt sajt lereszelve
  • 1 nagy ek. tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A palacsinta hozzávaóit turmixold össze és adj hozzá annyit szódát, amivel sűrű palacsintatésztát kapsz. Pihenetsd a tésztát negyedórán át, és ha szükséges, hígítsd, majd a hagyományos módon süsd ki a palacsintákat. A töltelék hozzávalóit egyszerűen dolgozd össze, és azzal töltsd meg a palacsintákat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek