Frissen gyúrt házi tészta mellett lesz a legfinomabb.Fudio
Hozzávalók 2 személyre
- 1 ek. puha vaj
- 2 ek. olaj
- 40 deka darált hús
- 1 szelet tejbe áztatott kalács
- 1 darab tojás
- ízlés szerint só, bors és friss petrezselyem
- 2 deci tejszín
- 1 tk. liszt
- 1 nagy ek. mascarpone
- 1 nagy csokor spárga, a fás részeitől megszabadítva
- 1 tk. barna cukor
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A spárgát főzd 5 percen át lobogó, sós vízben, majd kissé vágd össze és tedd félre. A húsgolyókhoz keverd el a húst a kaláccsal, sóval, borssal, petrezselyemmel és tojással, majd annyi zsemlemorzsával, hogy szépen összeálljon. Forgasd egy kevés zsemlemorzsába, és süsd ki mindegyiket a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, add hozzá a spárgát, a liszttel elkevert tejszínt, mascarponét és az ízesítőket.