Gránátalmás őszi saláta - napon szárított sonkával lesz az igazi

Egy nagy adag cékla, körte és persze a friss, őszi dió teszi igazán különlegessé ezt a salátát, ami mellé nem is kell más, csak egy szelet vékonyan megvajazott, pirított croissant.

Nagyon izgalmas, őszi hangulatú saláta.
Nagyon izgalmas, őszi hangulatú saláta.zoranm

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb darab gránátalma magjai
  • 20 deka napon szárított sonka felcsíkozva
  • 2 darab főtt cékla kockákra vágva
  • 2 ek. balzsamecet
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 nagyobb darab bio narancs leve és héja
  • 2 ek. méz
  • 2 közepes darab körte felkockázva
  • 2 marék pirított dió
  • 2 marék rukkola
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a céklát, majd fűszerezd és forgasd össze a balzsamecettel. Ha ezzel megvagy, keverd el az olívaolajat a mézzel, ízesítőkkel, a narancs héjával és levével. Forgasd össze a saláta összes alapanyagát, tálald ki két tányérra és az olajon öntettel locsold meg. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek