Ebből a sertésszűzből most fekete ribizlis-mentás ragut készítettünk

Ha szereted a különleges ízkombinációkat, ez a remek, gyümölcsös ragu lehet a kedvenced. Nem kell a körettel sem bajlódnod, ez a fogás kalácsból készült vajas pirítós mellett is remek, és ha van otthon szarvasgombaolaj, abból is locsolj egy keveset a szeletekre.

Aszalt szilva is mehet bele.
Aszalt szilva is mehet bele.Shaiith

Hozzávalók 2 személyre

  • 35 deka sertésszűz csíkokra vágva
  • ízlés szerint só, rozmaring és frissen tört rózsabors
  • 1 nagy ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 nagy ek. liszt
  • 0.5 deci vörösbor
  • 15 deka fekete ribizli
  • 1 csokor menta apróra vágva
  • 1 szál párolt fehérrépa felkarikázva
  • 20 deka gomba felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd egy kis lisztbe az alaposan befűszerezett húsokat, majd a zsiradékok keverékén süsd készre. Félidőben a bort is add hozzá. Ezek után más dolgod nincs, csak a többi hozzávalóval összeforgatni, majd leveni a tűzről. Egy kevés mentával a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek