Ha szereted a különlegességeket: thai curry sertésszűzből, mogyoróval

Egy kicsit csípősen a legfinomabb ez a fogás, amiben a ropogós mogyoró extra élmény. Ha szereted az egzotikus finomságokat, ezt a gyors fogást mindenképpen próbáld ki!

Jázminrizzsel a legfinomabb.
Jázminrizzsel a legfinomabb.Paul_Brighton

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. növényi olaj
  • 2 marék pirított mogyoró (a tetejére)
  • ízlés szerint só, bors, koriander, szójaszósz
  • 40 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 4 ek. vöröscurry-paszta
  • 4 ek. mogyoróvaj
  • 1 ek. barna cukor
  • 400 ml. sűrű kókusztej
  • 20 deka bébikukorica
  • 1 darab lime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a húst az olajon, majd amikor már majdnem kész, egyszerűen forrald össze a többi alapanyaggal. Ha a hús már puha, nem kell tovább főznöd. Forrón, a mogyoróval a tetején, ananászos-korianderes jázminrizzsel a legfinomabb.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek