Sárgadinnyecrunch – gyors süti az egyik legnagyobb nyári kedvencünkkel

Ez a gyümölcs süteményekben is remek, ha kihűlt, sokkal intenzívebben lehet érezni az ízét. Ha mégis langyosan tálalnád, egy kanál citromfagyit ne hagyj ki a tetejéről.

Barackos-dinnyés változatban is finom.
Barackos-dinnyés változatban is finom.DebbiSmirnoff

Hozzávalók

A dinnyés réteghez

  • 1 kisebb fej sárgadinnye felkockázva
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. porcukor
  • ízlés szerint vanília és szerecsendió

A tésztához

  • 1 bögre liszt
  • 0.5 bögre cukor
  • 12 deka vaj felkockázva
  • 1 mk.
  • 3 nagy ek. müzli
  • 1 késhegynyi sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsös réteg hozzávalóit alaposan forgasd össze, majd tedd egy jénaiba. A tészta hozzávalóival sem lesz más dolgod, csak morzsás keveréket készíteni belőle, majd a tészta tetejére szórni. (Ha szükséges, plusz hideg vízzel vagy liszttel javíthatsz az állagán.) Süsd 20 perecen keresztül a forró sütőben, majd langyosan vagy hidegen tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek