Ki ne ismerné azt az érzés (és persze látványt), amikor a jó kis ropogós, frissen előkészített cézár salátánkból egy nagy adag, elázott kulimász lesz, mire az ember nekiláthatna? A TheKitchn oldalán bemutatnak egy remek trükköt arra, hogy a saláta alapanyagai a lehető legtovább frissek maradjanak.
Salátát enni millió szempontból megéri, egyrészt nagyon finom, gondoljunk csak egy remek alapanyagokból összedobott cézárra vagy panzanellára. Mellette remek vitaminforrások lehetnek, amik felkészítik az immunrendszerünket a téli kihívásokra, és persze jóval kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a csülkös pacal vagy a bográcsos, amiből azért mindannyiunk fagyasztójában akad egy-két fagylaltosdoboznyi.
Mi tehát a teendő annak érdekében, hogy a kirándulásra, irodába bekészített, vacsorára előre összedobott nagy adag salátánk ne legyen egy puha és egyáltalán nem gusztusos keverék néhány óra alatt?
A titkot egy Daphne Oz nevű Instagram-felhasználó osztotta meg, aki nagymamája receptjét mutatta be oldalán. A módszer segítségével a cézársaláta (és bármelyik, amelyikre veszélyt jelenthet az, ha ázik a saját öntetében) tálalásig tökéletesen friss marad.
Ahogy a videón is látszik, a saláta hagyományos módon készül: kerül az öntetbe fokhagyma, szardella, kapribogyó, mustár, majd a zöldek és parmezán. Ám ami miatt a videó figyelemre méltó, nem feltétlenül az, ami a receptbe kerül, hanem az, hogyan tálalja a szőke instagrammer.
Abban a hatalmas (és nagyon menő) tálban, amiben felszolgálja majd az ételt, egyszerűen összekeveri az öntet hozzávalóit, így azok legalulra kerülnek. Nem kell majd tálaláskor locsolgatni, sem adagonként kiporciózni, ott lesz végig a hatalmas tál alján. Erre kerül a titkos hozzávaló: egy tányér, ami elválasztja majd a zöldségeket az öntettől.
Erre aztán mehet a saláta, a parmezán és bármilyen zöldség, amit épp enni szeretnénk. Tálaláskor nem lesz más dolgunk, csak a tényért kivenni, és az alapanyagok az öntettel gyönyörűen elkeverednek majd.
Mivel a tányér elválasztja az öntetet és a salátát, a zöldek szárazak és ropogósak maradnak, még akkor is, ha nem tálaljuk egy vagy több órán keresztül is. Elegáns módszer, ami ráadásul a mosogatással is segít spórolni, főleg, ha eddig kis tálakban szolgáltuk fel az önteteket a saláták mellett.
A felhasználó másik klassz tippje azt mutatja be, hogyan lehet mindenféle pluszeszköz nélkül, egyszerűen a kés élével krémesíteni az apróra vágott fokhagymagerezdeket. Ha a kést néhányszor alaposan végighúzod az apró darabokon, azok néhány percen belül remek fokhagymapasztává állnak össze, amiből ha sok készült, a maradékot akár le is fagyaszthatod egy következő fogáshoz.
Így néznek ki a tippek videón:
Pofonegyszerű és elegáns megoldás, ami után csak egy kis keverés, és mindenki kikanalazhatja a saját adagját.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés