Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 nagy ek. cukor
- 1 dl langyos tej
- 2 dl zsíros tejföl
- 3 db tojás
- 20 dkg puha vaj
- 25 dkg füstölt sajt lereszelve (a tetejére)
- 1 ek. só
Elkészítés:
1. A tejen kívül minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű.
2. Keverd el a tejet, az élesztőt és a cukrot, és futtasd fel az élesztőt, vagyis hagyd pihenni langyos helyen negyedórán át.
3. Ha ezzel megvagy, egy robotgéppel dolgozz sima tésztát a hozzávalókból úgy, hogy csak 2 tojás sárgáját adsz hozzá a 3-ból. (A harmadik a kenéshez kell.) A sajtnak csak a felét tedd bele, abból is kell majd a tetejére.
4. Pihentesd meleg helyen egy órán át, hogy megkeljen.
5. Ha ezzel megvagy, nyújts nagyjából ujjnyi vastagságúra a tésztát, késsel kockázd be a tetejét, ha szeretnéd. Kend meg a kimaradt tojással, szórd meg sajttal, majd szaggasd ki. Így is pihenjen még meleg helyen egy negyedórát.
6. Mérettől függően 10-15 perc alatt elkészülnek. A legfinomabb akkor lesz, ha egy percet sem sül túl. Ha elkészült vedd le a tepsiről is, mert azon tovább sülhet és így akár a konyhapulton is megéghet az alja.