Gyors, sáfrányos rizskrokett: tökéletes, ha izgalmas köretet keresel

Bármilyen ragu mellett isteni lesz ez a különleges fogás, ami még akkor is nagyon elegáns, ha épp maradék rizsből készült. Egy fűszeres, jó csípős indiai curry például verhetetlen vele.

Köretként és egy nagy adag sajtszósszal vega fogásként is finom.
Köretként és egy nagy adag sajtszósszal vega fogásként is finom.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 zacskó főtt rizs
  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, sáfrány
  • a panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa
  • 10 deka reszelt mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

Amíg langyos a rizs, keverd el alaposan a hozzávalókat és formázd a keveréket bármilyen alakúra. Vizes kézzel formázd meg, majd panírozd be a darabokat, végül bő, forró olajban süsd ki a kroketteket. (Ha úgy érzed, könnyen szétesnek, fagyaszd le a darabokat panírozás előtt.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek