A reggelizés műfaja egy ideje véleményes: míg évtizedekkel ezelőtt vitathatatlanul a nap legfontosabb étkezése volt, ma már azért megfogalmazódnak kételyek azzal kapcsolatban, hogy kell-e vajon teleennünk magunkat közvetlenül ébredés után. Akárhogy is, előbb-utóbb valamit enni kell, és ha vasárnap reggelre egy jó kis brunchot kerekítenél otthon, ezeket a fogásokat ne hagyd ki belőle!
Remek, laktató reggeli, amit akár félálomban is összedobsz: öntsd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte csak ennyi a recept. Akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.
Tovább olvasomA bundás kenyér édes változata nem túl időigényes, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.
Tovább olvasomAzért a szalonna elég nagy dzsóker a konyhában, legyen szó salátákról, levesbetétekről, vagy akár zöldséges raguk felpimpeléséről. Ha imádod a bacont, ezzel a remek reggelivel érdemes kísérletezned.
A háromféle csokis támadásnak elég nehéz ellenállni, főleg, ha egy klassz palacsintában találkoznak a hozzávalók. Ha zabpehelyliszttel és édesítővel készül, akár egy alacsony glikémiás indexű fogás is lehet belőle.
Ez a fogás nemcsak finom, de nagyon látványos is. A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel, vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés