A reggelizés műfaja egy ideje véleményes: míg évtizedekkel ezelőtt vitathatatlanul a nap legfontosabb étkezése volt, ma már azért megfogalmazódnak kételyek azzal kapcsolatban, hogy kell-e vajon teleennünk magunkat közvetlenül ébredés után. Akárhogy is, előbb-utóbb valamit enni kell, és ha vasárnap reggelre egy jó kis brunchot kerekítenél otthon, ezeket a fogásokat ne hagyd ki belőle!
Remek, laktató reggeli, amit akár félálomban is összedobsz: öntsd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte csak ennyi a recept. Akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.
A bundás kenyér édes változata nem túl időigényes, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.
Azért a szalonna elég nagy dzsóker a konyhában, legyen szó salátákról, levesbetétekről, vagy akár zöldséges raguk felpimpeléséről. Ha imádod a bacont, ezzel a remek reggelivel érdemes kísérletezned.
A háromféle csokis támadásnak elég nehéz ellenállni, főleg, ha egy klassz palacsintában találkoznak a hozzávalók. Ha zabpehelyliszttel és édesítővel készül, akár egy alacsony glikémiás indexű fogás is lehet belőle.
Ez a fogás nemcsak finom, de nagyon látványos is. A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel, vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés