Fine dining otthon: rántott hús házi, fokhagymás pankomorzsában

Ha nem tudtad, hogyan készíts házi pankót, azt is megmutatjuk ebben a receptben. Nagyon könnyen összedobható, maradékmentő alapanyag, amiben a zöldségek és a hús is egy kicsit még ropogósabb lesz.

Bármilyen húst és zöldséget kiránthatsz pankóban is.
Bármilyen húst és zöldséget kiránthatsz pankóban is.4kodiak

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkemell szeletekre vágva
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 3 nagyobb darab száraz kenyérszeletek
  • 4 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Vágd le a kenyérszeletek héját, majd daráld durva állagúra a kenyér belét. Akkor jó, ha nagyobbak a darabok, mint a bolti zsemlemorzsáé. Ha kész, fogj egy sütőpapírral kibélelt tepsit, szórd rá a morzsát, és tedd 10 percre 100 fokos sütőbe. Ezek után tedd egy kisebb tálba, és keverd el csapott teáskanálnyi fokhagymaporral. 

A húsokat fűszerezd be, majd panírozd a hagyományos módon: előbb lisztbe, majd tojásba és végül a házi morzsába. Kis lángon, bő forró olajban, mérettől függően 8-12 perc alatt süsd készre a húsokat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek