Bármilyen húst és zöldséget kiránthatsz pankóban is.4kodiak
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka csirkemell szeletekre vágva
- 2 darab tojás enyhén felverve
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
- 3 nagyobb darab száraz kenyérszeletek
- 4 ek. liszt
Elkészítés:
Vágd le a kenyérszeletek héját, majd daráld durva állagúra a kenyér belét. Akkor jó, ha nagyobbak a darabok, mint a bolti zsemlemorzsáé. Ha kész, fogj egy sütőpapírral kibélelt tepsit, szórd rá a morzsát, és tedd 10 percre 100 fokos sütőbe. Ezek után tedd egy kisebb tálba, és keverd el csapott teáskanálnyi fokhagymaporral.
A húsokat fűszerezd be, majd panírozd a hagyományos módon: előbb lisztbe, majd tojásba és végül a házi morzsába. Kis lángon, bő forró olajban, mérettől függően 8-12 perc alatt süsd készre a húsokat.