Rántott csirkecsíkok mézes-csípős-szójaszószos mártogatóssal

A rántott csirke olyan klasszikus, amit a legválogatósabb felnőttek és gyerekek is örömmel befalnak, ha pedig felnőttek is kapnak belőle, ezt a csípős dipet készítsd el hozzá.

Ez a szósz világbajnok.
Ez a szósz világbajnok.Irati Ventoso

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkemell felcsíkozva
  • 4 nagy ek. liszt
  • 4 nagy ek. zsemlemorzsa
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, csilipor
  • 2 ek. méz
  • 7 ek. ketchup
  • 3 ek. szójaszósz
  • 3 nagy ek. (házi) fokhagymás majonéz
Recept idők

Elkészítés:

A ketchupot, mézet, majonézt és szójaszószt keverd alaposan össze, majd fűszerezd ízlés szerint a szükséges ízesítőkkel. 

Ugyanezekbe forgasd a csirkecsíkokat is, majd utána forgasd meg lisztben mindegyiket. Ezek után következhet a tojás, majd a zsemlemozsa. Bő, forró olajban 5-10 perc alatt süsd készre a húsokat, majd a mártogatósba tunkolva tálald. Sült hasábburgonyával és majonézes káposztasalátával tökéletes. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek