Ez a szósz világbajnok.Irati Ventoso
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka csirkemell felcsíkozva
- 4 nagy ek. liszt
- 4 nagy ek. zsemlemorzsa
- 2 darab tojás enyhén felverve
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, csilipor
- 2 ek. méz
- 7 ek. ketchup
- 3 ek. szójaszósz
- 3 nagy ek. (házi) fokhagymás majonéz
Elkészítés:
A ketchupot, mézet, majonézt és szójaszószt keverd alaposan össze, majd fűszerezd ízlés szerint a szükséges ízesítőkkel.
Ugyanezekbe forgasd a csirkecsíkokat is, majd utána forgasd meg lisztben mindegyiket. Ezek után következhet a tojás, majd a zsemlemozsa. Bő, forró olajban 5-10 perc alatt süsd készre a húsokat, majd a mártogatósba tunkolva tálald. Sült hasábburgonyával és majonézes káposztasalátával tökéletes.