Hozzávalók 4 személyre
- 50 deka darált sertéshús
- 4 ek. olaj
- 1 nagy ek. vaj
- 70 deka burgonya
- 7 darab tojás
- 25 deka sajtkrém
- 1 közepes pohár tejföl
- 30 deka reszelt emetáli
- ízlés szerint só, paprika, kömény, fokhagymapor és frissen tört bors
Elkészítés:
A húst az olaj és vaj keverékén kezdd el sütni, és közben alaposan fűszerezd. Ha kifehéredett, tedd félre.
A tojást főzd 10 percen át, a krumplit a héjával együtt főzd puhára mérettől függően 35-45 perc alatt sós vízben. Ha elkészült, hámozd meg és karikázd fel.
Kezdd el rétegezni a húst, majd a krumplit és a tojást egy kis jénaiban addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók (a rétegek közé tegyél tejjel fellazított tejfölt). A tetejére előbb sajtkrémmel elkevert tejfölt kanalazz, majd arra mehet a sajt. Negyedóra alatt pirítsd össze a 180 fokos sütőben, majd langyosan szeleteld.