Próbáltad már a darált hússal rakott krumplit? Sűrű, szaftos és nagyon finom

Ha éppen nincs otthon kolbász, fogj egy tálca darált húst, ízesítsd magyarosan vagy épp olaszosan, és készítsd azzal ezt a klasszikust!

Darált hússal is isteni.
Darált hússal is isteni.gojak

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 deka darált sertéshús
  • 4 ek. olaj
  • 1 nagy ek. vaj
  • 70 deka burgonya
  • 7 darab tojás
  • 25 deka sajtkrém
  • 1 közepes pohár tejföl
  • 30 deka reszelt emetáli
  • ízlés szerint só, paprika, kömény, fokhagymapor és frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst az olaj és vaj keverékén kezdd el sütni, és közben alaposan fűszerezd. Ha kifehéredett, tedd félre. 

A tojást főzd 10 percen át, a krumplit a héjával együtt főzd puhára mérettől függően 35-45 perc alatt sós vízben. Ha elkészült, hámozd meg és karikázd fel. 

Kezdd el rétegezni a  húst, majd a krumplit és a tojást egy kis jénaiban addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók (a rétegek közé tegyél tejjel fellazított tejfölt). A tetejére előbb sajtkrémmel elkevert tejfölt kanalazz, majd arra mehet a sajt. Negyedóra alatt pirítsd össze a 180 fokos sütőben, majd langyosan szeleteld. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek