Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

Két közepes adag lesz belőle.
Két közepes adag lesz belőle.GMVozd

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb fej hagyma apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 15 deka gomba összevágva
  • 1 tk. vaj
  • 1 nagy bögre csirkealaplé
  • 1 bögre vadrizs (főtt)
  • 15 deka pulykamell felcsíkozva
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 2 deci tejszín
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keveréken pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a húst. Öntsd fel az alaplével, és sorban add hozzá a többi szükséges alapanyagot. Ha a hús már puha, elég összeforralnod a hozzávalókat, majd a petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek