Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

Bazsalikomlevelekkel a tetején a legfinomabb
Bazsalikomlevelekkel a tetején a legfinomabbAleksandr Zubkov

Hozzávalók

  • 2 dl langyos víz
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 nagyobb ek. cukor
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk.
  • 13 dkg liszt
  • 13 dkg teljes kiőrlésű liszt
Recept idők

Elkészítés:

1. A vízben az élesztőt futtasd fel a cukorral, vagyis hagyd pihenni negyedórán át.

2. Közben a többi hozzávalót keverd el egymással, és negyedóra után az élesztős keveréket is add hozzá.

3. A robotgép dagasztókarjával készíts belőle lágy tésztát, majd pihentesd meleg, nem huzatos helyen háromnegyed órán át. 

Ha ezzel megvagy, már pakolhatod is rá kedvenc feltéteid, és mehet is a sütőbe.

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek