Az igazi retró perec receptje, amit a tejivóban árultak – Nem bonyolult elkészíteni

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

GettyImages-496681199
LauriPatterson

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 12.5 dkg margarin felolvasztva
  • 1 csapott tk.
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 2.5 dl langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

1. Futtasd fel az élesztőt a cukros vízben, majd robotgéppel dagassz tésztát az összes hozzávalóból.

2. Pihentesd 50 percen át meleg helyen, majd sodorj rudakat a tésztából. Ha szeretnéd, szórd meg reszelt sajttal.

3. Csavard fel perecformára, majd 200 fokon nagyjából 10 percig süsd.

Ha a klasszikus, sós változatot készítenéd, félidőben, amikor már megsült, de még nem barnult meg a tészta, egy kanál só és három kanál liszt vízzel hígított keverékből csöpögtesd rá a sópöttyöket.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek