Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

Sajttal és anélkül is finom.
Sajttal és anélkül is finom.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

A burgonyás réteghez

  • 40 deka burgonya
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió

A raguhoz

  • 1 darab reszelt répa
  • ízlés szerint só, bors, friss oregánó, bazsalikom
  • 1 darab apróra vágott zellerszár
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 3 darab zúzott fokhagyma
  • 40 deka darált hús
  • 1 tk. barna cukor
  • 2 nagy ek. paradicsompüré
  • 4 közepes darab hámozott paradicsom kockákra vágva
  • 1 nagyobb tk. liszt
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát főzd meg, majd krémesítsd és keverd el a vajjal és az ízesítőkkel. A tejszínt a liszttel keverd el. 

A vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd mehet hozzá a hús, és ha az kifehérdett, az összes többi szükséges alapanyag. A tejszínes keveréket csak a legvégén add hozzá, majd ha kicsit besűrűsödött, kanalazd egy jénai aljába. Arra mehet a burgonya, majd adj neki a sütőben 10-15 percet. Ha sajtosan szeretnéd, a reszelt trappistát a két réteg között rejtsd el. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek