Sajttal és anélkül is finom.Diana Miller
Hozzávalók 2 személyre
A burgonyás réteghez
- 40 deka burgonya
- 1 nagy ek. puha vaj
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
A raguhoz
- 1 darab reszelt répa
- ízlés szerint só, bors, friss oregánó, bazsalikom
- 1 darab apróra vágott zellerszár
- 1 darab hagyma apróra vágva
- 3 darab zúzott fokhagyma
- 40 deka darált hús
- 1 tk. barna cukor
- 2 nagy ek. paradicsompüré
- 4 közepes darab hámozott paradicsom kockákra vágva
- 1 nagyobb tk. liszt
- 1 deci tejszín
Elkészítés:
A burgonyát főzd meg, majd krémesítsd és keverd el a vajjal és az ízesítőkkel. A tejszínt a liszttel keverd el.
A vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd mehet hozzá a hús, és ha az kifehérdett, az összes többi szükséges alapanyag. A tejszínes keveréket csak a legvégén add hozzá, majd ha kicsit besűrűsödött, kanalazd egy jénai aljába. Arra mehet a burgonya, majd adj neki a sütőben 10-15 percet. Ha sajtosan szeretnéd, a reszelt trappistát a két réteg között rejtsd el.