Parmezános cukkinikenyér – egy dupla adag is elfogy belőle

Ehhez a fogáshoz nem is kell majd más, csak egy kevés vaj, és az a pillanat a tálaláshoz, amikor még egy kicsit langyos. Ráadásul abban is segít, hogy a gyerekek is egyenek egy kevés cukkinit, amire – lássuk be – másképp nem sok esély lenne.

Egy kis sós vajjal és házi pástétommal is próbáld ki.
Egy kis sós vajjal és házi pástétommal is próbáld ki.gmatsuno

Hozzávalók

  • 40 deka liszt
  • 3 nagy ek. reszelt parmezán
  • 1 tk.
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1 deci tejföl
  • 2 nagy ek. barna cukor
  • 6 deka vaj felolvasztva
  • 1 kisebb darab cukkini lereszelve, kinyomkodva
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be kissé a cukkinit, majd negyed óra után nyomkodd ki és dolgozd el a nem száraz hozzávalókkal. A száraz alapanyagokat is alaposan keverd el egymással, majd dolgozd össze a tésztát és egy szilikonformában, nem túl magas hőfokon 45 perc alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek