Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

A tejföllel együtt már nem kell főznöd
A tejföllel együtt már nem kell főznödmakamanja

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg zöldbab apóra vágva
  • 50 dkg sertéscomb felkockázva
  • 4 nagyobb darab burgonya felkockázva
  • 1 ek. zsír
  • 2 darab paradicsom felkockázva
  • 1 nagyobb darab paprika apróra vágva
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kis pohár tejföl
  • só, bors, paprika
Recept idők

Elkészítés:

1. Dobd a hagymát a forró zsiradékra, és adj neki 5 percet. 

2. Ezek után mehetnek hozzá a zöldségek (a bab kivételével) és a hús is.  Fűszerezd, és adj neki 10 percet.

3. Ekkor mehet hozzá a bab, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Kis tűzön főzd addig, amíg a hús megpuhul.

4. Egy merőkanálnyi levessel keverd el a tejfölt, és a legvégén azt is keverd hozzá. Ezzel már nem kell összemelegítened. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek