Itt az ősz, és mi nagyon szeretjük az évszakokhoz igazítani kedvenc fogásaink hozzávalóit és fűszerezését. Ha te is nyitott vagy egy-két gasztroújdonságra, próbáld ki e heti kedvenceinket sütőtökkel, gesztenyével, étcsokival, vagy épp mézeskalácsfűszerekkel. A legjobb az egészben az, hogy desszertként és gyors reggeliként is tökéletesen megállják a helyüket.
Egy igazi brunch nem áll össze egy-egy nagy adag palacsinta vagy gofri nélkül. Ha pedig azon gondolkodnál, mi kerüljön a tetejére, keverj össze egy doboz natúr sajtkrémet egy kevés narancsszörppel, narancshéjjal és szerecsendióval. Isteni, krémes és fűszeres fogás lesz a végeredmény.
Mai lájfhekk: ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig 2 kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, pontosan hogyan készítsd!
A sütőtök rengeteg édességben remek alapanyag az őszi tiramisutól a narancsos muffinokig. Tökkel és narancsos aromákkal még ez az egyszerű palacsinta is annyira elegáns lesz, hogy simán elmegy akkor is, ha épp vendégeket vársz.
Csoki és gofri: két nagy kedvenc együtt! Egyszerű és isteni, vagyis benne van majdnem minden, amit egy reggelitől elvárhatunk. Ha pedig egészséges cukoralternatívával és hozzánk hasonlóan zabpehelyliszttel készíted, akkor valóban még egészséges is lesz.
Remek, késő nyári, őszi hangulatú desszert, amihez a palacsintát ne felejtsd el több palacsintasütőben készíteni, így szinte percek alatt elkészül majd, akárhányat is vállaltál be. Mézeskalácsfűszerekkel adhatsz neki téli hangulatot.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés