Még egy kör padlizsános finomság nyár végére

Olvasási idő kb. 2 perc

A hideg estéken a legjobb grillezni, és ha már izzik a faszén, akkor egy-két hosszában felszeletelt padlizsánt sem érdemes lefelejteni róla.

Grillezett változatban sokkal finomabb a padlizsánkrém, ami akkor lesz a legtökéletesebb, ha a lehető legkevésbé bonyolítjuk a receptet. Egy kevés fokhagyma, egy kis vöröshagyma, só, bors és házi majonéz, majd még langyosan mehet a pirítósra - egyszerűen tökéletes, véletlenül vegán fogást készíthetsz így. És hogy mit érdemes még elkészítened padlizsánból? Íme, e heti ötleteink!

A padlizsán egyik legjobb barátja a feta, a másik a paradicsomlekvár, a harmadik a fokhagyma. Csak egy nagy adag leveles tészta kell ehhez a remek fogáshoz.

Nem szükségszerűen egészségtelen, ami isteni, és ezt az alábbi recepttel be is tudjuk bizonyítani. Ha szereted a mexikói konyhát, ezt könnyű, padlizsános tacót érdemes kipróbálnod.

Ha gyorsan úsznád meg az ebédkészítést, mégis különlegeset dobnál össze, itt egy remek trükk! A köfte remek nyári klasszikus.

Egy jó kis keleti hangulatú fogás következik, próbáld ki néhány szelet mézes-fűszeres halloumi sajt mellett. 

A bulgur nemcsak egészséges és egyszerűen elkészíthető köret, de egészséges is. Ha szereted, érdemes feldobnod egy nagy adag grillezett padlizsánnal és aromás erdei gombákkal.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek