Csőben sült olaszos padlizsán pennetésztával és friss parmezánnal

Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.

A parmezánt elég, ha tálalás előtt adod hozzá.
A parmezánt elég, ha tálalás előtt adod hozzá.Marina Bakush

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab padlizsán felkarikázva
  • 2 bögre pennetészta
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, friss bazsalikom
  • 1 közepes darab cukkini felkarikázva
  • 25 deka ricotta
  • 25 deka mozzarella
  • 15 deka reszelt parmezán a tetejére
  • 2 nagy ek. paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt és cukkinit fűszerezd és grillezd meg, a tésztát lobogó, sós vízben főzd készre. Ha ezzel megvagy, add a tésztához a ricottát, mascarponét, jó sok fűszert, majd tedd egy jénai aljába. Arra mehetnek a zöldségek, végül a mozzarella. Pirítsd rá a sajtot negyedóra alatt, majd tálalás előtt szórd meg padlizsánnal és friss bazsalikommal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek