Napi kedvencünk: sűrű, tunkolós olaszos leves kolbásszal és fehérbabbal

Percek alatt elkészül, nagyon finom, kiadós, és simán elég vacsorára. Már csak egy szelet friss, kovászos kenyér kell mellé és egy kis tejföl a tetejére!

Paradicsommal is díszítheted.
Paradicsommal is díszítheted.zia_shusha

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 dkg kolbász felkarikázva
  • 1 liter alaplé
  • 10 dkg fehérrépa összevágva
  • 10 dkg sárgarépa összevágva
  • 15 dkg fehérbabkonzerv
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • 1 nagy ek. sűrű paradicsompüré
  • 1 tk. barna cukor
  • 2 ek. tejföl
  • 1 csapott ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

1. A zöldségeket főzd meg az alaplében negyedóra alatt. (A babot még nem kell beletenned.)

2. Közben a kolbászt egy serpenyőben pirítsd 6 percen át. 

3. Ha ezzel megvagy, a kolbászt add a leveshez a babbal és ízesítőkkel együtt. 

4. Öt perc után keverd hozzá a liszttel elkevert tejföld úgy, hogy egy kis tálban előbb egy nagy kanál forró levessel kikevered – így nem lesz csomós.

5. Zárd el alatta a gázt, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek