Paradicsommal is díszítheted.zia_shusha
Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg kolbász felkarikázva
- 1 liter alaplé
- 10 dkg fehérrépa összevágva
- 10 dkg sárgarépa összevágva
- 15 dkg fehérbabkonzerv
- ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
- 1 nagy ek. sűrű paradicsompüré
- 1 tk. barna cukor
- 2 ek. tejföl
- 1 csapott ek. liszt
Elkészítés:
1. A zöldségeket főzd meg az alaplében negyedóra alatt. (A babot még nem kell beletenned.)
2. Közben a kolbászt egy serpenyőben pirítsd 6 percen át.
3. Ha ezzel megvagy, a kolbászt add a leveshez a babbal és ízesítőkkel együtt.
4. Öt perc után keverd hozzá a liszttel elkevert tejföld úgy, hogy egy kis tálban előbb egy nagy kanál forró levessel kikevered – így nem lesz csomós.
5. Zárd el alatta a gázt, és már tálalhatod is.