Napi kedvencünk: sűrű, tunkolós olaszos leves kolbásszal és fehérbabbal

Percek alatt elkészül, nagyon finom, kiadós, és simán elég vacsorára. Már csak egy szelet friss, kovászos kenyér kell mellé és egy kis tejföl a tetejére!

Paradicsommal is díszítheted.
Paradicsommal is díszítheted.zia_shusha

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 dkg kolbász felkarikázva
  • 1 liter alaplé
  • 10 dkg fehérrépa összevágva
  • 10 dkg sárgarépa összevágva
  • 15 dkg fehérbabkonzerv
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • 1 nagy ek. sűrű paradicsompüré
  • 1 tk. barna cukor
  • 2 ek. tejföl
  • 1 csapott ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

1. A zöldségeket főzd meg az alaplében negyedóra alatt. (A babot még nem kell beletenned.)

2. Közben a kolbászt egy serpenyőben pirítsd 6 percen át. 

3. Ha ezzel megvagy, a kolbászt add a leveshez a babbal és ízesítőkkel együtt. 

4. Öt perc után keverd hozzá a liszttel elkevert tejföld úgy, hogy egy kis tálban előbb egy nagy kanál forró levessel kikevered – így nem lesz csomós.

5. Zárd el alatta a gázt, és már tálalhatod is. 

kapcsolódó Ezek a Michelin-csillagos séfek kedvenc, egyszerű desszertreceptjei
Ezek a Michelin-csillagos séfek kedvenc, egyszerű desszertreceptjei

Néhány ismert séf elárulta, melyek azok az édességreceptek, amelyeket szerintük minden hobbiszakácsnak ismernie kéne.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

február17., 10:36

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

február10., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

február13., 06:24

Mustra