Készíts nyári salátát prosciuttóval, fügével és kéksajttal!

Elegáns fogás, amit akár vendégváróként is bevethetsz, mert sokkal izgalmasabb, mint a jól megszokott görög- vagy cézársaláta.

Dióval még finomabb.
Dióval még finomabb.GMVozd

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 15 deka napon szárított sonkaszelet csíkokra vágva
  • 6 nagyob darab füge cikkekre vágva
  • 10 deka kéksajt összemorzsolva
  • 2 marék vegyes salátakeverék
  • 2 szál szárzeller felkockázva
  • 4 ek. fokhagymás kruton
  • 2 marék pirított dió

Az öntethez

  • 1 ek. fügelekvár
  • 1 nagy ek. fehérborecet
  • 5 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit alaposan forgasd össze és tálald ki két tányérba. Az öntet hozzávalóit rázd össze alaposan, majd két kisebb tálkában tedd a tányérok szélére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek