Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele.apomares
Hozzávalók 2 személyre
Az öntethez
- 1 tk. baracklekvár
- 1 tk. mustár
- 1 mk. gyömbér lereszelve
- 0.5 darab lime leve és héja
- 5 ek. olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
A salátához
- 2 nagyobb szelet karaj
- só, majoránna és frissen tört zöld bors
- 2 nagy ek. olaj
- 15 deka párolt fehérrépa
- 1 ek. puha vaj
- 20 deka erdeigomba-keverék
- 1 nagyobb darab körte felkockázva
- 2 nagy marék rukkola vagy jégsaláta
- 2 nagy ek. mustár
Elkészítés:
Az öntet hozzávalóit rázd össze alaposan, és töltsd két kisebb tálba.
A salátát halmozd a tányérra, a húst fűszerezd, kend meg olajjal és mustárral, majd grillezd meg néhány perc alatt. A többi hozzávalót a vajon puhítsd össze kissé, majd hagyd langyosra hűlni és forgasd össze a salátával. A hússal a tetején, az öntettel meglocsolva tálald.