Nyári saláta karajjal – gyömbéres-lime-os dresszinggel szeretjük a legjobban

A vörös húsok is remek alapjai lehetnek könnyű, nyári salátáknak, már mutatjuk is, hogyan!

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele.
Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele.apomares

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 1 tk. baracklekvár
  • 1 tk. mustár
  • 1 mk. gyömbér lereszelve
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 5 ek. olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint

A salátához

  • 2 nagyobb szelet karaj
  • só, majoránna és frissen tört zöld bors
  • 2 nagy ek. olaj
  • 15 deka párolt fehérrépa
  • 1 ek. puha vaj
  • 20 deka erdeigomba-keverék
  • 1 nagyobb darab körte felkockázva
  • 2 nagy marék rukkola vagy jégsaláta
  • 2 nagy ek. mustár
Recept idők

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit rázd össze alaposan, és töltsd két kisebb tálba. 

A salátát halmozd a tányérra, a húst fűszerezd, kend meg olajjal és mustárral, majd grillezd meg néhány perc alatt. A többi hozzávalót a vajon puhítsd össze kissé, majd hagyd langyosra hűlni és forgasd össze a salátával. A hússal a tetején, az öntettel meglocsolva tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek