Narancsos-vaníliás palacsinta – isteni nyári desszert, amit nagyon egyszerűen összedobhatsz

Ne csak télre tartogasd a narancsos-fűszeres ízeket, mutatunk egy klassz, nyári finomságot, amibe nálunk egy kevés narancslikőr is került.

Narancs- vagy mangószeletekkel tálald.
Narancs- vagy mangószeletekkel tálald.kivoart

Hozzávalók 4 személyre

A krémhez

  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 csomag hidegen készülő vaníliás pudingpor
  • 0.5 liter tej
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 2 ek. narancsszörp
  • 1 mk.
  • 1 darab bionarancs leve és héja

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 1 nagy ek. cukor
  • 1 mk.
  • 3 ek. olaj
  • szódavíz
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a pudingot a zacskó utasításainak megfelelően, majd alaposan keverd el a krém többi hozzávalójával és tedd félre. 

A palacsinta hozzávalóit dolgozd össze egy turmixgépben annyi szódával, hogy egy sűrűn folyó palacsintatésztát kapj, majd kis lángon süsd ki egy tapadásmentes palacsintasütőben mindegyiket. Ha már langyosra hűlt, töltsd meg a krémmel és tálald házilag felvert tejszínhabbal. Felnőtt változatban narancslikőr is mehet a krémbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek